Pred mikrofon oddaje Obrazi sosednje ulice smo povabili "Čudežnika", novinarja, športnika, Mariborčana in našega nekdanjega radijskega sodelavca Gorazda Elviča.

Skupaj smo obujali spomine o Pohorju, smučariji, mariborskem nogometu, strasti do športa in na ustvarjanje otroškega programa Radia Maribor, ko sta skupaj s Slavcem Kovačičem tvorila tandem "Spidi in Gogi".

Foto: Radio Maribor/Gorazd Elvič
Foto: Radio Maribor/Gorazd Elvič

"V določenih trenutkih me to celo moti. Zaradi popularnosti obeh likov namreč številni v prvi plan z mano postavljajo oba lika. Bila sva zelo popularna, a žal v tistem času nisva imela prave nacionalne podpore. Na najine nastope je prihajalo po pet ali šest tisoč staršev in otrok," pove Elvič, ki zdaj več časa posveča domačim.

"Zdaj imam več časa, saj je žena morala z menoj kar potrpeti. Kmalu bova imela tudi 40 let poroke, kar ni prav običajno za posel v katerem sem bil ," dodaja in si želi, da bi vsi skupaj posvečali več pozornosti tudi starejšim, ki so pogosto odrinjeni na rob. "Ni vse tako slabo, kot nekateri želijo prikazati," je zaključil.