Občutek za lepoto in težnja k popolnosti se ujemata tudi v teh časih. In prav prepletanje obeh s pridihom odličnosti tehnik striženja in barvanja las sta prispevali k ustvarjanju nečesa, kar smo lahko zasledili v frizerskih salonih.

Pričeska, frizer Foto: Reuters
Pričeska, frizer Foto: Reuters

Na spletu se je v zadnjem času povečalo povpraševanje po storitvah, ki jih sicer opravimo povsod drugje, le doma ne. Kako si urediti pričesko doma, je le eno izmed mnogih vprašanj. Pri tem vprašanju nam je pomagala Tamara Janža iz frizerska studia Tamara Team: "Umivanje glave je zelo pomembno. Da se dvakrat šamponira, temeljito izpere, nanese tudi balzam oziroma masko za lase. To pa zato, ker je naše lasišče kislo, in z šamponom odstranimo maščobe. Balzam nam ponovno vrne kislost v lasišče."

Foto: EPA
Foto: EPA

Frizerski poklic je že dlje časa zelo cenjen in iskan poklic, ki je primeren za vse komunikativne delavce, ki si želite ustvarjati z rokami. V vsakem človeku, ki obišče frizerski salon, frizer polepša zunanji videz in poudari, kar je lepo. Tamara Janža iz frizerskega studia Tamara Team še pove: "Narastek si lahko pobarvamo sami, ampak poskusite vzdržati, da si jih ne barvate sami. Na spletu lahko zasledimo zabavne fotografije pričesk, ko se ljudje strižejo sami doma in se mi zdi, da jih frizerji teh pričesk ne bomo zmogli niti popraviti."

Prispevku lahko prisluhnete na spodnji povezavi.