Foto: Radio Maribor/Anja Urek
Foto: Radio Maribor/Anja Urek

V soboto, 20 junija je v Vodolah na Posestvu Sončni raj potekal že tradicioanlni treji Medeni dan, ki je bil zaradi trenutnih razmer izveden nekoliko kasneje.

Čez celi dan so se vrstila zanimiva predavanja, lutkovne predstave za najmlajše, na voljo so bila adrenalinska napihljiva igrala in zipline za otroke in odrasle, poslikave obraza, odlična hrana, Fontana vin in za zaključek še koncert Tanje Žagar.

Bogan Mak, ki je skupaj z ženo Petro lastnik Posesta Sončni raj je poudaril, da Medeni dan ni posevečen zgolj medu in čebelam: ''Dan je posvečen temu, da bi se ljudje začeli zavedati, da v tem trenutku bistveno bolj potrebujemo okolje mi, kot okolje nas. Da ljudem odpremo oči, da se marsikaj dogaja, vendar tega potenciala ne izkoristimo,'' razlaga Mak.

Po izčrpnem predavanju z naslovom ''Kriza kot darilo, kriza kot odskočna deska'' pa smo ustavili Borisa Veneta, enega izmed najbolj uglednih mednarodnih predavateljev, motivatorjev in osebnih trenerjev na področju »leadershipa«, komunikacije in razvoja človeških potencialov.

''Smo v času največjih sprememb človeštva. Sprememb se bodo dogajale na treh nivojih, in sicer na medsebojnih odnosih, zdravju in financah. Ljudje so prejeli orodja, kaj narediti, da bodo lahko v življenju zajeli svojo notranjo moč in postali prototip srečnega človeka,'' poudarja Vene.

Adrenalinski navdušenci pa so se na ziplinu Čebelji let družili s Filipom Flisarjem.
''Medeni dan je lep, športno – koristen dan, kjer se lahko otroci marsikaj naučijo o naravi,'' poudarja Flisar.

Na koncu pa smo se sprehodili tudi po tržnici lokalnih ponudnikov, kjer smo spoznali pomen bele jelke, naravno kozmetiko, domače testenine, izdelke iz aronije, posebno kavo in še marsikaj. Vabljeni k poslušanju.