Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V jutranjem programu smo govorili o prvem športnem dnevu na daljavo, ki so ga pred dnevi organizirali na Prvi gimnaziji Maribor. Kristijan Šmid je gostil ravnatelja Hermana Pušnika.

Dijaki najbolj pogrešajo medsebojno druženje, je povedal naš sogovornik. Minuli teden so organizirali športni dan na daljavo – Prva hodi. "Po zaslugi naših profesorjev in profesoric športne vzgoje smo pripravili res dober motivacijski dan. Ni bila to prva dejavnost na daljavo, mi smo že predtem poskusili z novoletnim koncertom, ki so ga pripravili dijakinje in dijaki z literarno-glasbenim dogodkom v francoščini in z drugimi aktivnostmi in smo lahko sodelovali torej vsaj kot poslušalci vsi ostali. Tokrat pa smo bili vsi aktivni. Udeležba je bila zelo visoka, skoraj 95 odstotkov dijakov se je odzvalo. Imeli so priložnost, da so v svojem domačem okolju si sami izbrali pot, ki jo bodo prehodili. Predtem so se dobili skupaj z razredniki, razredničarkami, se pogovorili tudi o aplikaciji, ki je beležila te prehojene kilometre. Seveda, ker prihajajo dijaki iz različnih okolij, z ravninskih delov, tudi višje ležečih so nekateri šli po ravnini, drugi v hrib. Dogovorili smo se, da seštevamo kilometre in verjeli ali ne, 1., 2., in 3. letnik skupaj s spremljevalci, s profesorji in profesoricami jih je bilo udeleženih 627, ki so prehodili neverjetnih 5718 kilometrov. Mi smo se pošalili, da bi bila pot od Maribora do New Delhija v Indiji," je povedal ravnatelj Herman Pušnik.

V dveh urah so v povprečju prehodili med 8,5 do 10 kilometrov na oddelek. Na Prvi gimnaziji Maribor pa načrtujejo še kar nekaj dogodkov. Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: