Foto: Radio Maribor/Borut Očko in ekipa Media MAVA
Foto: Radio Maribor/Borut Očko in ekipa Media MAVA

Manja in Matjaž sta si večno zvestobo obljubila 27. junija, in sicer na Ljudskem vrtu pred vzhodno tribuno na sveti travi, kamor sta prikorakala ob spremljavi himne NK Maribor –Vijolčna je ljubezen večna.

Manja in Matjaž sta se spoznala pred osmimi leti, ko je Matjaž delal kot zdravstveni tehnik pri njeni osebni zdravnici. Čez leta sta se pogosto srečevala na tekmah NK Maribor, oba sta namreč člana Viol. Na eni zmed lanskih tekem na Ljudskem vrtu pa je med njima preskočila iskrica. V avgustu sta se nato odpravila na prvi skupni dopust na otok Murter, kjer sta se pod sojem zvezd, 27. avgusta, tudi zaročila.

Zaradi situacije z novim koronavirusom je poroka vse do začetka junija visela v zraku. Po sproščanju ukrepov sta se lahko lotila še zadnjih priprav in dočakala sta dan, ko sta pred 85. svati rekla da in uradno zakorakala na njuno skupno življenjsko pot. Svati so se najprej zbrali pri nevesti doma na Pragerskem in se nato odpravili proti Slomškovemu trgu v Mariboru, kjer je v Stolni cerkvi potekal cerkveni obred. Civilni obred pa je bil na nekoliko nenavadni lokaciji: ''Kjer sva zvezo začela, sva se želela tam tudi zaobljubiti, zato je bil Ljudski vrt prva lokacija za civilni obred,'' je povedala Manja.

Prisluhnite pogovoru, v katerem je Manja razkrila še ostale podrobnosti glede samega obreda in svete trave v Ljudskem vrtu.