Foto: Pixabay/Pexels
Foto: Pixabay/Pexels

Jutranji voditelj Kristijan Šmid se je pogovarjal z Markom Geršakom iz Bodifita in Mirom Jerencem iz Fitnesa Forme Maribor.

Fitnesi so z vladnim odlokom od včeraj lahko odprti, ampak s precej omejitvami. "Na nek način je vseeno ne glede na to, da so vse te omejitve, to pozitivna novica. Vsi, ki smo v tej panogi bomo naredili vse kar se da, da se čez par dni ne bi ponovno zapiralo. Kajti ta odlok velja praktično samo 7 dni."

Bodifit vrata svojih centrov odpira jutri. "Termin je treba rezervirati. Na 50 kvadratnih metrov je ena oseba, osebe na centrih bodo morali vzdrževati 5 metrov distance. Pri nas recimo bomo imeli telefonsko predprijavo, torej treba se bo naročiti na termin. Oseba potem vadi do 75 minut, kar je dovolj za en dober trening."

Naš jutranji sogovornik je bil tudi Miro Jerenec iz Fitnesa Forma, kjer so že včeraj odprli vrata. "Mi smo bili pripravljeni na odprtje. Imamo redno zaposlene ljudi, tako da smo ljudi poklicali iz čakanja in smo startali. Pokazalo se je, da so ljudje željni vadbe in druženja. Škoda, ki se je zgodila v tem času je velika, ne vem kako jo bomo lahko popravili. Vsi se pogovarjamo o gibalnih vzorcih otrok, jaz mislim, da srednja generacija bo imela večje probleme, starejši pa so se nehali gibat. Skratka, obisk je bil presenetljivo veliko, prišli so člani, ki so naše redne stranke."

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: