Foto: Radio Maribor/Osebni Facebook profil Oliverja Tiča
Foto: Radio Maribor/Osebni Facebook profil Oliverja Tiča

V jutranjem programu Radia Maribor smo se pogovarjali s Konjičanom Oliverjem Tičem, bolj znanim kot Oli Walker. Zaradi koronavirusa se je vrnil iz Kolumbije in tako prekinil svojo 27 tisoč kilometrov dolgo pot od juga Argentine do severa Aljaske. Na poti je bil 15 mesecev.

"Do leta 2013 sem živel povsem vsakdanje življenje: služba – dom – druženje. Po desetih letih dela v športni trgovini sem spoznal, da si v življenju želim nekaj več. V sebi sem odkril avanturistični duh,« pravi. Situacija s koronavirusom mu je popotniško avanturo pokazala v povsem drugi luči.

"Kolebam in razmišljam, kaj narediti. Definitivno pa se bom vrnil po psičko Carlitos, ki sem jo posvojil na poti in je še ostala na drugem koncu sveta v Kolumbiji. Ko sem se odpravil na to pot, sem se odpravil z namenom, da se imam fajn, ni bilo bistvo, da prehodim in rečem, da sem prehodil zastavljeno pot. Bistvo je bilo, da uživam vsak dan, spoznavam nove ljudi, naravo. Ampak ne vidim nekega smisla, da vsak dan hodim v strahu, saj so me nazadnje oropali. Bo pa koronavirus pustil velike posledice in bo veliko bolj nevarno za turiste," je povedal Oli Walker.

Oli je s pomočjo slovenske ambasade v Braziliji iskal lete v Evropo in imel srečo, saj se je vrnil domov. Trenutno je v samoizolaciji pri prijatelju; svoje stanovanje je namreč oddal, ker je mislil, da bo na poti še vsaj dve leti.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: