Foto: Radio Maribor/PGD Fram
Foto: Radio Maribor/PGD Fram

V začetku tega meseca je, iz za zdaj še neznanega vzroka, zagorelo v hiši v Morju pri Framu, v kateri prebiva družina Mulec. Kljub takojšnji intervenciji gasilcev je družina v trenutku ostala brez doma in vseh življenjskih potrebščin. V jutranjem programu Radia Maribor smo preverili, kakšno je trenutno stanje in kako jim lahko pomagamo.

V noči iz 2. na 3. maj je iz neznanega vzroka zagorelo v hiši v Morju pri Framu, Cesta na Bukovec 70, v kateri je prebivala družina Mulec: oče Robert, žena Tanja in 9-letna hči Vanesa, ki obiskuje 3. razred Osnovne šole Fram. Hiša je v stanju, ki ne dopušča obnove, požar je v celoti uničil zgornjo etažo in ostrešje, uničeno je tudi pritličje.

Tanja Mulec je za naš radio povedala: "Zaenkrat ne vemo, kaj je bil vzrok požara, zagorelo je pa v kuhinji in potem se je požar razširil na vso hišo. Trenutno stanje ne dopušča, da bi hišo lahko obnovili, saj je vse uničeno. Trenutno smo pri sosedi, pri moževi teti in čakamo, da se stanje izboljša ter lahko začnemo na novo."

Naša sogovornica je bila tudi Sonja Tišič, predsednica Rdečega križa Fram. "O samem tragičnem dogodku me je obvestil župan občine Rače-Fram Branko Ledinek in skupaj s pomočjo občine in društva krajanov Morje smo se odločili, da družini moramo pomagati. Ostati brez doma in brez strehe nad glavo je nepredstavljiva tragedija. Začeli smo z zbiranjem prostovoljnih prispevkov po terenu. S pomočjo Območnega združenja Rdečega križa Maribor smo na podkontu odprli transakcijski račun in vidimo, da je odziv kar velik. Seveda pa smo o tem obvestili tudi prijatelje, znance, občane, obrtnike, podjetnike … Tako da smo stopili skupaj vsi, ki lahko pri tem nekaj naredimo in pomagamo. Odzivi na pomoč so zelo različni. Kličejo posamezniki, podjetja in nudijo različne pomoči, oblačila, živila … pomoč pri delu. Tudi mi kot rdeči križ sam smo priskrbeli tisto najnujnejše."

Pri RKS - OZ Maribor so torej z njihovo pomočjo odprli podkonto na TRR za pomoč družini: TRR št. 0451 5000 0397 432 – sklic 50780 pri Novi KBM- pomoč družini Mulec.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: https://4d.rtvslo.si/arhiv/jutranji-program/174694506