V današnjem jutranjem programu smo predstavili igro Hopa. Voditelj Kristijan Šmid se je na to temo pogovarjal z "očetom igre", ki je Mitja Korošec.

Igro je marsikdo že zasledil na Facebooku. "Igro smo začeli razvijat že dobri dve leti nazaj. Razmišljali smo, kaj lahko ponudimo, da se ljudje malo hecamo, igramo, se zabavamo ob neki igri. Zgodovinsko gledano smo se ljudje radi igrali in hecali. Zato se je rodila ideja, da pripravimo igro, s katero lahko gremo globalno, nismo omejeni znotraj meja, ampak lahko delamo po celem svetu. Je igriva, zabavna, zelo enostavna in to je bistvo tega. Nekako smo med našim razvojem te igre razmišljali, kaj je tisto kar ljudi veseli, zabava ali moti pri igranju neke igre. In prišli do tega, da imajo ljudje radi enostavno. Se pravi, neradi dosti razmišljamo, tempo življenja je kar pester. Je enostavna in ni preveč od sreče odvisna, pri večini iger je od sreče odvisno," je povedal Korošec.

Pri igra Hopa torej ne gre toliko za srečo, razlika je, ker mečeš žetone v določene luknje, določene barve in dobivaš določene bonuse. "Bom rekel, zelo enostavno in čisto od tebe odvisno, koliko si pač spreten," je dodal Mitja Korošec.

Igra se lahko kjerkoli in je namenjena vsem generacijam. "Želja je, da bi ta igrica postala tudi neke vrste didaktični pripomoček otrokom, ker je igra sestavljena in črk in številk."