Foto: SOJ RTV SLO
Foto: SOJ RTV SLO

Ptuj je med mestnimi občinami za Koprom na drugem mestu po porabi turističnih bonov. Za razliko od prejšnjih let to poletje k njim prihajajo predvsem domači gostje, ki se za Ptuj odločajo tako zaradi term kot tudi zaradi pestre spremljevalne ponudbe. Slednjo pa želijo do konca tega poletja še obogatiti.

Ptuj je kot turistična destinacija v tem času povprečno zasedena, in sicer 70-odstotno, kar je sicer 20 odstotkov manj, kot lani, pojasnjuje direktorica Zavoda za turizem Ptuj, Tanja Srečković Bolšec. ''Terme so tiste, ki imajo glavnino teh nočitev, so pa dobro zasedeni tudi drugi ponudniki nočitvenih kapacitet,'' še dodaja.

Tuje goste, ki so prihajal na Ptuj, so v večini zamenjali slovenski gosti. ''Bogati smo s poletnimi festivali, imamo odlično kulinariko, vina, številne aktivnosti na prostem, tako da mislim da je to normalen odziv na vse to, kar gradimo že nekaj let,'' razlaga Tanja Srečković Bolšec.

Tudi letos bodo do jeseni pripravili Rimske igre, Festival poezije in vina ter Festival sprehodov. Konec avgusta pa bodo pripravili kulinarični dogodek Večerja na mostu, ki bo temeljil na lokalni ponudbi hrane in vin. S tem pa se bodo že začeli pripravljati tudi na naslednje leto, ko bo Slovenija evropska gastronomska regija.

Vabljeni k poslušanju celotnega pogovora.