Foto: MMC RTV SLO
Foto: MMC RTV SLO

Radio Maribor bo 75-letnico praznoval oktobra. Nastopili bodo Big band RTV Slovenija s solisti: Nuša Derenda, Karin Zemljič in Bilbi. Koncert bo 9. oktobra ob 19-ih 30 v Dvorani Union v Mariboru.

Radio Maribor je v mesecu maju zaznamoval 75-letnico radia, a praznovanja zaradi koronavirusa ni bilo. "Kljub oteženim razmeram bomo tokrat speljali naš dogodek, seveda v skladu s trenutnimi smernicami in priporočili NIJZ-ja," je v jutranjem programu povedal odgovorni urednik Robert Levstek. "Odločili smo se, da nekaj pa vendarle lahko naredimo, čeprav so časi zapleteni, in bomo torej zaznamovali rojstni dan. Že v lanskem letu smo se dogovorili z Big bandom RTV Slovenija, da pripravimo en zanimiv program, tako bo 9. oktobra na odru veliko dobre muzike."

Letos je namreč radio imel velike načrte, kako bi proslavil častitljivih 75 let. "V začetku maja smo načrtovali velik koncert na Trgu Leona Štuklja v navezavi s časopisom Večer, kajti oboji praznujemo 75 let. Imeli smo že dogovorjene glasbenike, ampak vse skupaj je splavalo po vodi. Ta jesenski del pa smo rekli, da bomo izpeljali in tudi včeraj smo dobili pozitivno mnenje za prireditev s strani NIJZ. Tako da je vse pripravljeno," je izpostavil odgovorni urednik Radia Maribor Robert Levstek.

Dogodek ne bo odprtega tipa, namenjen je sodelavcem Radia Maribor in Regionalnega centra Maribor ter povabljenim partnerjem in poslušalcem. Poslušalci lahko do ekskluzivnih vstopnic pridejo samo v etru Radia Maribor, zato pozorno prisluhnite.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete tukaj: