Foto: Radio Maribor/Pexles
Foto: Radio Maribor/Pexles

Tehnični pregledi, registracije vozil in šole vožnje so kljub sprostitvi ukrepov in smernicah pristojnih zaradi zajezitve širjenja koronavirusa že bili vpeljani nazaj na delo.

O poteku tehničnih pregledov in registracij vozil smo govorili s Tatjano Verstovšek, predstavnico uprave skupine Avto Krka. Verstovškova poudarja, da so vse poslovalnice urejene po navodilih in smernicah NIJZ. Pri tehničnih pregledih beležijo povečan obseg dela, ampak so se na to dobro pripravili. ''Pohvaliti moram naše zaposlene, ki se maksimalno trudijo, da so postopki izpeljani tako, kot zakonsko morajo biti. Pohvaliti pa moram tudi stranke, ki so o samem poteku tehničnega pregleda zelo dobro obveščene in nam tako olajšajo delo,'' dodaja Verstovškova.

Javna agencija Republike Slovenije za varnost prometa je ob razglasitvi epidemije odpovedala tudi izvajanje opravljanja teoretičnih in praktičnih vozniških izpitov. Z 18. majem pa je njihovo delovanje zopet dovoljeno. Pogovarjali smo se z ravnateljem Prometne šole Maribor, Gregorjem Rakom. ''Izpada dohodka ne beležimo, trenutno rešujemo to, kako bomo nadomestili izpad voženj, saj kandidati že komaj čakajo, da opravijo vožnje in izpit,'' poudarja Rak.

Prisluhnite pogovoru, v katerem je Tatjana Verstovšek odgovorila na najpogostejša vprašanja, ki so trenutno aktualna za vse lastnike jeklenih konjičkov, ki morate opraviti tehnični pregled in registracijo vozil. Gregor Rak pa je povedal tudi, kako so glede na ukrepe prilagodili vožnje in opravljanje izpita.