Naš jutranji gost je bil Igor Selan sicer novinar Večera, ki je skupaj z ženo prebolel koronavirus. Z njim se je pogovarjal voditelj Kristijan Šmid.

Igor je danes bil prvič po bolezni fizično prisoten na delovnem mestu, od prejšnje srede pa je delal od doma. Bolezen je izzvenela dobre dva do tri tedne nazaj, temperaturo pa je imel kar 16 dni. Skupaj z ženo sta prebolevala virus in pisala dnevnik. "Odločitev za dnevnik ni bila najina ampak je nastala v uredništvu Večera. Zdelo se nama je prav, da ljudje izvedo, da covid nikakor ni nedolžna bolezen in da je prav, da se vsi izjemno pazijo in pazijo tudi na svoje bližnje," je zjutraj poudaril Selan.

Njun potek bolezni je potekal zelo različno. "V začetku podobno pri obeh, občutek kot pri gripi, temperatura okrog 38 stopinj, splošno slabo počutje, bolečine po vsem telesu. V parih dneh je šlo iz dneva v dan na bolje, pri ženi še kar naprej in je ozdravela, nekje 7-8 dni je trajalo. Žena je izgubila vonj in okus za kratek čas, ampak se je zdaj to povrnilo."

Pri Igorju pa se je po četrtem dnevu začelo šele dogajati. "Četrti dan naenkrat temperatura 39, bolečine utrujenost in potem je to trajalo 12 dni zapored brez prestanka, brez izboljšanja." Sicer potek bolezni pri njem ni bil življenjsko ogrožajoč, je bil pa težek in neprijeten.

Igor vsem poslušalcem priporoča razkuževanje in redno nošenje maske. "Z zadevo se ne gre igrati, imam kar nekaj znancev, ki so zboleli. Covid 19 gre jemati zelo resno," je še dodal.