Trenutno se predvaja:
Maribor -1
6. november 2018 ob 14:28 Maribor Novice

Domadenikovo ulico končno asfaltirajo

Nedokončana je bila od prekinitve gradnje kanalizacije konec junija
Foto: Domadenikova ulica. Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Podjetje Nigrad in podizvajalec Indrast sta končala gradnjo kanalizacijske infrastrukture in začela polagati asfalt v Domadenikovi ulici v Limbušu. Gradnja je bila zaradi nesoglasja med občino in Indrastom ustavljena že konec junija, prebivalci pa so poletje preživeli ob razkopani cesti. Ulica bo predvidoma prevozna še ta teden.

Domadenikova ulica je bila od konca junija razkopana in nekaj časa celo neprevozna. Prebivalci so se oskrbovali iz začasnega vodovoda, ki je bil priključen kar na hidrant, voda pa se je ob sončnih dneh močno segrela. Ob deževnem vremenu pa se je ulica spremenila v hudournik.

Soseska v spodnjem Limbušu ob potoku Blažovnica čaka na komunalno infrastrukturo že več desetletij. Domadenikova bo zdaj prva tamkajšnja ulica s sodobno kanalizacijo, javno razsvetljavo, telekomunikacijskimi vodi in novim vodovodom.

Asfalt bodo polagali danes in jutri, ulica pa bo predvidoma prevozna že v četrtek.

Na asfaltno prevleko pa čakajo še v bližnji Hrovatovi ulici, ki so jo delavci podjetja Indrast konec junija zapustili iz enakega razloga kot Domadenikovo. Tudi to naj bi asfaltirali še ta teden, a delavcev tam danes ni bilo. Pojasnil z občine še nismo prejeli.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh