Trenutno se predvaja:
Maribor -3
7. november 2019 ob 12:19 Novice

Evropska sredstva za skate park v Mariboru

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je potrdila sofinanciranje za projekt nedavno odprtega obnovljenega skate parka v Mariboru
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, organ upravljanja za evropske strukturne sklade in Kohezijski sklad, je potrdila sofinanciranje za projekt nedavno odprtega obnovljenega skate parka v Mariboru.

"Namen projekta je revitalizacija območja obstoječega skate parka v Mestni občini Maribor. Območje bo dostopno vsem uporabnikom, kar bo imelo pozitiven vpliv na medgeneracijsko druženje in oživitev širšega področja. Območje tako ne bo več predstavljalo opuščene rabe, temveč urejeno okolico, uporaben objekt ter novi poligon za izvajanje športnih dejavnosti. Projekt bo prispeval 9.937 kvadratnih metrov revitaliziranih površin. Z ureditvijo območja se bo zmanjšala tudi prisotnost kriminala, saj bo park ves čas v uporabi," so sporočili iz službe vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko.

Za dobrih 600 tisoč evrov vreden projekt bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval dobrih 380 tisoč evrov.

Nataša Rižnar

Nazaj na vrh