Sekcija frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije je danes na odločevalce v državi naslovila dopis. V njem jih poziva, da ne sprejmejo protikoronskega ukrepa, ki v tretjem svežnju zaostrovanja predvideva omejitev delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov na eno stranko v prostoru. Opozarjajo, da bi bil ukrep zanje poguben.

Sedanja ureditev delovanja frizerskih in kozmetičnih salonov je povzročila do 30-odstotni upad prihodkov; omejitev njihovega dela na eno stranko v prostoru pa bi marsikaterega frizerja in kozmetika dotolkla, opozarja novi predsednik sekcije frizerjev pri Obrtno-podjetniški zbornici Slovenije Smiljan Škarica, in predvideni ukrep zavrača: »Raje še naprej ohranjajmo varnostne razdalje in se držimo vseh obstoječih ukrepov, ki so v veljavi. Ne vem, zakaj bi morali frizerji in kozmetiki izpolnjevati tako ostre ukrepe, saj niti v Avstriji ali Nemčiji niso tako striktni.«

Če bo ukrep sprejet, bo veliko frizerjev zaprlo svoja vrata, opozarja sogovornik: »Že sedaj smo bili na meji, veliko frizerjev je že zdaj prenehalo delovati. Posledično to pomeni več sive ekonomije, saj se bodo ljudje strigli še naprej.« Ukrep »ena stranka – en prostor« bi pomenil zmanjšanje prometa tudi do 80 odstotkov, kar bo zagotovo vodilo v odpuščanja in zapiranja salonov, svari Škarica. Upa pa, da do sprejetja tega ukrepa vendarle ne bo prišlo in računa na dialog z državo.

Foto: Reuters
Foto: Reuters