Izbrana je arhitekturna rešitev za novo Zdravstveno postajo Tabor v Jezdarski ulici, so včeraj sporočili z mariborske občine. Ocenjevalna komisija, ki ji je predsedoval mariborski podžupan Gregor Reichenberg, je pregledala 16 pravočasno prispelih elaboratov. 1. nagrado je podelila rešitvi avtorjev Uroša Lobnika, Davida Mišiča, Žige Kreševiča, Saša Žolka, Gorana Piršića in Davorja Fistriča.

Na projektnem natečaju so želeli pridobiti idejno rešitev in izbrati izvajalca projektne dokumentacije za nov objekt, ki bo nadomestil dotrajano pritlično stavbo, pojasnjujejo na občini. Dodajajo, da je na natečaj prispelo veliko, navidezno enakovrednih elaboratov, ki jim je bilo skupno, da so vsebovali ogromno strokovnega dela. Prednost pa je komisija dala projektom, ki so bili celostno obravnavani. Komisija je ob zmagovalni nagradi podelila tudi tri tretje in eno priznanje.

Direktor Zdravstvenega doma Adolfa Drolca Jernej Završnik je ob tem dejal, da bodo z novimi prostori pridobili veliko: »Pridobivamo nove ambulantne prostore za delo družinskih zdravnikov, za delo pediatrov in šolskih ambulant, tukaj bodo delovale tudi specialistične ambulante in dežurne ambulante za otroke in mladostnike, ki se bodo iz današnje lokacije na Vošnjakovi preselile na Jezdarsko.«

V novi zgradbi bo lahko delalo do 90 ljudi, v sedanji jih je 25. Vrednost investicije v novo Zdravstveno postajo Tabor je ocenjena na približno 4,2 milijona evrov, krila jo bo občina. Zdravstveni dom pa bo prispeval milijon evrov za opremo. Završnik verjame, da bi lahko začeli graditi spomladi prihodnje leto in končali v letu dni. Meni, da je do takrat dovolj časa za projektiranje, pridobivanje gradbenega dovoljenja in izpeljavo razpisa za izvajalca del.

Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor
Foto: Radio Maribor/Mestna občina Maribor