Trenutno se predvaja:
Maribor 23
15. februar 2018 ob 13:40 Maribor,Pekre Novice

Je novi pekrski vrtec nevaren?

Vrtec, kot kaže, pestijo površno opravljena gradbena in montažna dela
Vrtec v Pekrah
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Poudarki

  • "Okna ne tesnijo, kot bi morala, zato zamakajo. Težave imamo tudi z zapiranjem vhodnih vrat. Igrišče je bilo nasuto in ob večjih zamakanjih plazi, snacija še ni bila izvedena. Iz tal so pogledali tudi temelji igral, pa še les bomo morali ponekod zamenjati, ker je grčast in se lahko otroci zaskalijo," nam je povedala ravnateljica Vrtca Studenci Marjanca Karba.

"Okna ne tesnijo, kot bi morala, zato zamakajo. Težave imamo tudi z zapiranjem vhodnih vrat. Igrišče je bilo nasuto in ob večjih zamakanjih plazi, sanacija še ni bila izvedena. Iz tal so pogledali tudi temelji igral, pa še les bomo morali ponekod zamenjati, ker je grčast in se lahko otroci zaskalijo," nam je povedala ravnateljica Vrtca Studenci Marjanca Karba.

Mariborska občina je pekrsko enoto Vrtca Studenci za slab milijon evrov zgradila lani in jim omogočila selitev iz dotrajane, skoraj 150 let stare zgradbe.

Večje nevarnosti še ni, dodaja Karba, zato igral niso zaprli. Smo pa izvedeli, da mora ob igri na toboganu zaradi izpostavljenih temeljev nad otroci vedno bdeti vzgojiteljica. Težave rešujejo in bodo uveljavljali reklamacije.

Za odziv smo prosili podžupana Saša Pelka, ki pravi, da o težavah ni obveščen, so pa stvar garancij.

Marjanca Karba sicer pravi, da so novi prostori velika pridobitev za vrtec. "Prostori so zelo lepi, zračni, prijetni, otroci se počutijo zelo dobro in vsekakor ni primerjave s prejšnjo zgradbo. Tista hiša je bila iz leta 1900, že zdavnaj neprimerna za bivanje. Odpovedovala je na celi črti. Tla so se pogrezala, bila je vlažna, prostori so bili majhni. Tukaj je vse veliko, svetlo, prijetno in toplo."

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh