Trenutno se predvaja:
Maribor 4
31. december 2017 ob 08:54 Maribor Novice

Kam za silvestrovo?

Praznovanja zadnje noči v letu bodo raznolika: ponekod bodo obarvana glasbeno, ponekod pa športno.
Leto 2018
Prihaja novih 365 dni. Foto: Reuters

Maribor: Največje štajersko silvestrovanje bo na Trgu Leona Štuklja. Stojnice bodo odprte že čez dan, ob 21-ih pa se bo začelo zares: najprej nastop Tanje Žagar, odštevanje, nagovor župana in ognjemet, nato pa zabava do zgodnjih jutranjih ur s skupino The Rocktors. Novo leto bo mogoče pričakati tudi na drsališču na Trgu svobode, silvestrovanje pripravljajo tudi na Grajskem trgu, na pohorskem Belviju, v Festivalni dvorani Lent in v številnih drugih hotelih in gostinskih lokalih.

Prilagojen bo tudi vozni red javnega prometa: krožnokabinska žičnica bo vozila do 3. ure zjutraj, po polnoči pa bo mogoče sesti tudi na avtobuse št. 1, 3, 4, 6, in 12.

Ptuj: Ptujčani bodo silvestrovali dvakrat. Ob 11-ih bo otroke razveselil Ribič Pepe, zabava za odrasle pa se bo začela ob 22-ih. Za glasbo bosta poskrbela ansambla Manouche in David Matići Band.

Slovenska Bistrica: silvestrovanje na Trgu svobode se bo pričelo ob 22-ih 30 bodo ob spremljavi ansambla Pajdaši.

Ruše: silvestrovanje v Športnem parku Ruše bo v znamenju drsanja, za glabo pa bo poskrbel DJ.

Lenart: Lenarčani bodo v novo leto vstopili ob kozarčku kuhanega vina in napevov ansambla Klapovühi.

Ljubljana: Osrednje silvestrovanje bo na Kongresnem trgu, kjer bo novo leto z zdravico pričakal župan, minuto po polnoči pa bo začetek novega leta oznanič ognjemet z Ljubljanskega gradu. Za zabavo bodo letos skrbeli Klara Jazbec, Jana Šušteršič in Lea Sirk, skupina CoverLover in hrvaška zasedba Vigor. Prireditve bodo tudi na drugih lokacijah.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh