Foto: Radio Maribor/kungota.si
Foto: Radio Maribor/kungota.si

V Občini Kungota bodo v letošnjem letu nadaljevali investicije v cestno infrastrukturo in se lotili gradnje športnega parka. Občinski proračun je rekorden: 7,4 milijona evrov.

Potem ko so lani v Občini Kungota asfaltirali kar 13 kilometrov občinskih cest in s tem prihranili pri njihovem vzdrževanju, jih bodo letos 8 kilometrov. Sicer pa so med pomembnimi projekti tudi gradnja športnega parka, 2. faza obnove trga v Svečini in sanacija plazu v Ciringi, pojasnjuje županja Tamara Šnofl.

V drugi polovici leta načrtujejo začetek gradnje Športnega parka v Spodnji Kungoti. Obstoječo stavbo vaške skupnosti bodo zrušili in zgradili novo, ki bo namenjena športu in kulturi. Naložba bo stala 1,5 milijona evrov v dveh proračunskih letih, pol milijona naj bi pridobili državnih sredstev, kandidirati nameravajo tudi za sredstva fundacije za šport.

S tem nadaljujejo vlaganja v arhitekturno podobo občine, potem ko so lani uredili vaški trg Plintovec in središče Svečine.

Proračun v višini 7,4 milijona evrov so potrdili konec decembra in je rekorden, tudi po zaslugi evropsko sofinanciranih projektov in zadolževanja v višini 1,3 milijona evrov. Po besedah županje Šnoflove pa bodo zelo dobrodošli tudi prihranki zaradi Zakona o finančni razbremenitvi občin; v njihovi občini gre za več kot 100.000 občinskih evrov letno.