Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Mariborski mestni svetniki se bodo v ponedelejk 18. 11. sestali na 9. redni seji. Med najbolj izpostavljenimi temami bodo imenovanje uredniškega odbora občinskega časopisa, potrjevanje cene pomoči na domu in spremenjena pravila za odmero komunalnega prispevka.

Župan Saša Arsenovič, ki se spopada z očitki, da bo novi občinski časopis zgolj politično trobilo, za odgovornega urednika predlaga novinarja Dejana Pušenjaka, v uredniškem odboru pa bi po njegovem sedeli mestna svetnica Zdenka Križanič, Jelka Vrečko iz županovega kabineta in po županovem mnenju ugledni Mariborčani Zora A. Jurič, Pavlina Japelj, Peter Simončič in Nino Flisar. S svojimi kompetencami bodo po mnenju župana poskrbeli za uravnoteženost vsebine.

Spremembe cen pomoči na domu in komunalnega prispevka

Mestni svetniki bodo potrjevali tudi novo ceno pomoči družini na domu. Nekoliko se bo podražila, a bo zaradi višje občinske subvencije za uporabnike nespremenjena. Spremembe se obetajo tudi pri odmeri komunalnega prispevka, ki ga usklajujejo z novo zakonodajo. Direktor Javnega podjetja za gospodarjenje s stavbnimi zemljišči Mojmir Grmek pravi, da se bo za stanovanjske objekte podražil, za gospodarske pa pocenil, kar ni bil njihov namen a se pri usklajevanju z zakonodajo temu niso mogli izogniti.

Kadrovanje na področju vzgoje in mladine

Mestni svetniki bodo tudi kadrovali. Predlagali bodo nove občinske predstavnike v svetih zavodov Srednje gradbene šole in gimnazije, vrtca Ivana Glinška in Mladinskega kulturnega centra ter podali mnenje kandidatki za ravnateljico vrtca Jadvige Golež.