Športni objekti Maribor in Združenje EPEKA so na mariborski otok namestili premični minigolf. Tako želijo obiskovalcem popestriti dogajanje na otoku tudi po koncu kopalne sezone in jih spodbuditi h kakovostnemu preživljanju prostega časa v zavetju narave.

Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: MMC RTV SLO/Tamara Zupanič Čučnik


Osemnajst igralnih postaj minigolfa so umestili tako, da obiskovalci med igro ne bodo posegali v naravo. Igralne steze so razvrščene po celotnem kopališču, športno udejstvovanje pa bo na voljo vsem generacijam. »Vsi smo že pogrešali minigolf in takšna aktivnost na prostem je manjkala. Najlepši prostor zanj je mariborski otok, saj je naravni rezervat. Verjamem, da bodo Mariborčani igro vzljubili, kot so jo imeli radi že nekoč, ko je bil minigolf na voljo v Bresternici,« pravi Štefan Simončič iz EPEKE. Rekreacija na prostem je odlična priložnost za varno preživljanje prostega časa, saj so steze umeščene tako, da je zagotovljeno vzdrževanje medsebojne razdalje med obiskovalci.

Novo pridobitev na mariborskem otoku kot zelo dobro ocenjujejo tudi v Javnem zavodu Športni objekti Maribor: »Želimo si, da bi otok živel dlje, kot le dva meseca poleti, zato smo se odločili za nabavo minigolfa. Letos obeležujemo 90 letnico otoka, zato je še pomembneje, da je tu prostor za šport in rekreacijo. 23. septembra pripravljamo na praznik slovenskega športa turnir znanih Mariborčanov,« pravi direktor Tadej Mežnar. Za odrasle bo vstopnina 5 evrov, za otroke tri, minigolf pa bo na voljo tudi skupinam. Namestitev in nakup minigolfa je stala 18 tisoč evrov, financirala pa sta ga Urad za mladino in Mestna občina Maribor.