Foto: Radio Maribor/Dejan Rat
Foto: Radio Maribor/Dejan Rat

Mariborska policijska uprava je danes sporočila, da je od prvega maja na čelu mariborskih kriminalistov, po pooblastilu generalne direktorice mag. Tatjane Bobnar, dosedanji namestnik tega sektorja Andrej Kolbl. Na mestu glavnega kriminalista je zamenjal Roberta Mundo, ki ga je februarja zaznamovala afera zaradi vožnje pod vplivom alkohola.

Pri tem ga je med rutinskim delom ustavila policijska kontrola. Odredili so mu preizkus alkoholiziranosti, ki pa je pokazal, da je imel v organizmu 0,51 mg/l alkohola. Za to mu je bila izrečena globo v višini 900 evrov in 16 kazenskih točk, za 24 ur pa mu je bilo odvzeto tudi vozniško dovoljenje. Kljub temu pa so nam na policijski upravi Maribor zatrdili, da ta kadrovska menjava ni povezana s tem dogodkom in da je tovrstne kadrovske menjave generalna direktorica policije napovedala že pred časom. Predstavnik policijske uprave Maribor Miran Šadl: "Premestitev javnega uslužbenca je bila potrebna zaradi delovnih potreb; še posebej zaradi izboljšanja organizacije dela ter učinkovitosti in operativnosti Policijske uprave."

Ob tem Šadl še dodaja, da disciplinski ukrep ne more biti premestitev javnega uslužbenca. Povejmo še, da Robert Munda "od 1. maja naprej opravlja naloge višjega kriminalističnega inšpektorja - specialista v vodstvu Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor," so sporočili s Policijske uprave Maribor.