Trenutno se predvaja:
Maribor 7
10. april 2018 ob 14:18 Maribor Novice

Na cestah spet motoristi

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Poudarki

  • Lani je bilo na območju Policijske uprave Maribor v prometnih nesrečah udeleženih 99 voznikov enoslednih motornih koles, od katerih so žal štirje izgubili življenje, kar 13 pa se jih je hudo telesno poškodovalo,« pojasnjuje pomočnik komandirja prometne policije Policijske uprave Maribor Anton Vinko.

Motoristi so po zimskem premoru spet na cestah. Letos smo med njimi zabeležili že kar nekaj prometnih nesreč, zato je zelo pomembno, da se na cesto podajo dobro pripravljeni, ustrezno tehnično brezhibni pa morajo biti tudi njihovi motorji.

Motoristi žal ostajajo ena izmed najbolj izpostavljenih skupin udeležencev v cestnem prometu

»Lani je bilo na območju Policijske uprave Maribor v prometnih nesrečah udeleženih 99 voznikov enoslednih motornih koles, od katerih so žal štirje izgubili življenje, kar 13 pa se jih je hudo telesno poškodovalo,« pojasnjuje pomočnik komandirja prometne policije Policijske uprave Maribor Anton Vinko. Motoristi morajo obvladati motor in pred vsako vožnjo preveriti opremo ter: »Tlak v pnevmatikah in svetlobna telesa, da bo vožnja v užitek in varna in da preprečimo situacije, ki bi lahko vodile k prometni nesreči,« še opozarja Anton Vinko.

Tudi policisti morajo biti ustrezno pripravljeni na vožnjo z motorji

Na improviziranem poligonu na avtocestni bazi v Hajdini so se danes urili policisti policijske uprave Maribor, saj je tudi zanje kljub dolgoletnim izkušnjam potrebna vaja: »Treba je biti pazljiv, da osvojiš gibanje na motorju, pa tudi vremenske razmere še niso najboljše, prav tako tudi temperatura asfalta, zato se je treba podati na cesto previdno,« poudarja policist David Martinuš.

V nedeljskem poostrenem nadzoru so policisti preverili 103 voznike enoslednih motornih vozil, pri čemer so ugotovili 13 kršitev cestnoprometnih predpisov.

Tamara Zupanič Čučnik, *

Nazaj na vrh