Na Trgu generala Maistra pred Prvo gimnazijo Maribor so danes uradno odprli Čarobno drsališče Maribor, ki bo na voljo vse do 2. marca. Na njem bo mogoče drsati od desete ure dopoldan, pa vse do 21. ure, na drsalkah pa bo mogoče stopiti tudi v novo leto 2019.

Na Zavodu za turizem Maribor Pohorje so si zadali, letos v novoletno praznovanje in okraševanje vključiti tudi Trg Generala Maistra, skupaj s čudovitim drsališčem. Prvi vtisi so odlični, gre za pravo, novo lokacijo, umestitev v samo mestno jedro:
»S strani Mestne občine Maribor smo dobili 102 tisoč evrov, namestitev drsališča je stala 60 tisoč evrov, preostalo pa bo šlo za električno razsvetljavo in še druge stroške, drsališče pa bomo tudi tržili,« pravi direktorica Zavoda za turizem Maribor Pohorje Doris Urbančič Windisch.

Vstop na drsališče stane 2 evra, za odrasle 3, izposoditi si je mogoče tako čelado kot drsalke, poleg drsališča pa je tudi gostinska ponudba, skupaj s palačinkami.

Drsališče je dobrodošla zabava na prostem, pravi direktor Mope Bojan Šušteršič, ki upravlja z drsališčem: »Ne gre samo za drsalno površino 15 krat 30 metrov, ampak tudi drsalno stezo, dolgo 140 metrov, imamo animatorje in programe, rojstnodnevne zabave, na drsalkah pa bomo praznovali tudi vstop v novo leto.«

Za mladino do 14. let je na drsališču obvezna tudi čelada.


Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik