Trenutno se predvaja:
Maribor 0
4. december 2018 ob 12:52 Maribor Novice

Na Maistrovem trgu že raste drsališče

Organizatorji napovedujejo tematske dogodke in silvestrovanje
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Delavci so na Trgu generala Maistra začeli postavljati zaščitne ograje in montirati drsališče na prostem, ki ga ob sofinanciranju mariborske občine izvajata Zavod za turizem Maribor – Pohorje in podjetje Mopa. Prve drsalce bo predvidoma sprejelo tik pred božičem, ob ugodnem vremenu pa bo mogoče drsati do začetka marca.

Letošnje drsališče bo nekaj posebnega, obljubljajo organizatorji. Na 450 kvadratnih metrov veliki ledeni ploskvi bo mogoče drsati okoli fontane, s pogledom na osvetljeno pročelje Prve gimnazije in v objemu narave. Po 140 metrov dolgi drsalni stezi pa bo mogoče drsati tudi okoli trga in med drevesi.

Drsanje bodo popestrili s tematskimi dogodki. Na drsalkah pa boste lahko pričakali tudi novo leto. Starši bodo lahko na otroke počakali v gostinskem šotoru, ki bo ponujal tipične zimske priboljške.

Strošek je ocenjen na 150 tisoč evrov. Dobrih 100 tisočakov prispeva mariborska občina, preostalo pa koncesionar. Tri ure in pol drsanja bo odrasle stalo 3 evre in pol, mladino 2 evra, za najmlajše pa bo ledena zabava brezplačna.

Bratko Zavrnik

Nazaj na vrh