Foto: Oglasno sporočilo/Športni objekti Maribor
Foto: Oglasno sporočilo/Športni objekti Maribor

Hipodrom Kamnica je nujno potreben obnove. Da bi ta čim manj obremenila občinski proračun in športnemu kompleksu prinesla dolgoročen razvoj, bi rada mariborska občina k projektu pritegnila zasebnega partnerja. Občina trenutno obnavlja tudi del nogometne infrastrukture, še vedno pa traja obnova srednjega bazena v Pristanu.

100 tisoč kvadratnih metrov velik hipodrom z urejeno kasaško stezo, dvema manežama za dresurno jahanje in parkourom z ovirami je trenutno zaseden polovično. Za obnovo dotrajanih objektov bi potrebovali vsaj 200 tisočakov. Prenoviti je treba kasaško stezo, jahališče in bokse, zgraditi pa bi bilo treba tudi jahalno dvorano, ki bi omogočala zimske treninge. Občina želi, da bi stroške pokril zasebnik, ki bi hram mariborskega jahanja tudi upravljal in vanj vnesel novo življenje, pravi direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar.

Od jahanja k nogometu. Razmere za trening na igrišču z umetno travo v Športnem parku Tabor so od prejšnjega tedna boljše zaradi nove razsvetljave, vredne 70 tisoč evrov. Nogomet bo zdaj mogoče trenirati in igrati tudi po sončnem zahodu.

Pa še k plavanju. Po dolgih letih in številnih preložitvah naj bi v obnovljenem srednjem bazenu v Pristanu plavali še letos. Predviden datum odprtja je trenutno 10. december. Odprtju prenovljenega bazena s skakalnico naj bi nato sledila še prenova in energetska sanacija kopališkega objekta.