V občini Selnica ob Dravi vzpostavljajo podjetniški inkubator, s čimer želijo v občini pospešiti razvoj malega gospodarstva in širjenje poslovne pobude. V inkubatorju ponujajo primerne prostore za delovanje mladim in malim podjetjem, pa tudi tistim, ki bi radi šele ustanovili podjetje, pa še nimajo primernih prostorov.

V Občini Selnica ob Dravi bi radi upoštevali potrebe bodočih najemnikov prostorov podjetniškega inkubatorja, zato so objavili javni poziv vsem zainteresiranim – obstoječim podjetjem in bodočim podjetnikom –, naj izkažejo interes za najem komunalno in funkcionalno opremljenih pisarn oz. poslovnih prostorov različnih velikosti, pojasnjuje županja Vlasta Krmelj: »Ta trenutek se še dogovarjamo kje bodo te pisarne oz. prostori. V tej fazi smo torej pozvali vse zainteresirane koliko prostora bodo potrebovali in za kakšne namene, bodisi za sejno sobo ali pisarniški prostor.« Javni poziv je odprt do konca junija, ko bodo potrebe podjetnikov zbrane, pa jim bodo dodelili primerne prostore. Pogoj za to je sedež podjetja ali pa stalno prebivališče v občini, dodaja županja, saj si želijo v občino privabiti čim več podjetnikov.

V Selnici pa si veliko obetajo tudi od nadaljnjega razvoja tamkajšnje industrijske cone. Hala oz. poslovni prostori nekdanjega Kristala so namreč prešli v roke novega lastnika, podjetja Atea, specializiranega za kovinskopredelovalno in gradbeno industrijo: »Industrijska cona na zahodu občine je tako ponovno zaživela. Nov lastnik prostorov nekdanjega Kristala je začel urejati svoje okolje, k temu je pristopila tudi občina, tako da bomo v bližini šole predvidoma uredili pločnik, da bo okolica šole varnejša in urejena.«

Sicer pa v občini urejajo občinski prostorski načrt, z željo, da bi privabili tudi nove investitorje, in pripravljajo odlok o 50-odstotnem znižanju komunalnega prispevka za mlade družine.

Foto: BoBo
Foto: BoBo