Trenutno se predvaja:
Maribor 7
8. junij 2018 ob 07:33 Maribor Novice

Občina v prvi del obnove Ljudskega vrta

Mariborski mestni svetniki so potrdili investicijski program za prvo od dveh faz obnove stadiona Ljudski vrt
Foto: www.alesfevzer.com

Mariborski mestni svetniki so na sinočnji izredni seji potrdili investicijski program za prvo od dveh faz obnove stadiona Ljudski vrt. Gre za obnovo prostorov pod južno in severno tribuno, ki naj bi bila končana do konca leta.

Potrditev investicijske dokumentacije je bila potrebna za čimprejšnjo izvedbo postopka javnega naročila in pričetek izvedbe projekta, pojasnjuje Boštjan Štuhec iz kabineta župana: "Kar se tiče časovnice, smo predvideli tako, da avgusta podpišemo pogodbo z izvajalcem, vsa dela pa bi lahko bila končana do decembra letos."

Pod severno tribuno se bodo uredile pisarne, garderobe nogometne šole in medijsko središče, pod južno tribuno pa bo prostor rezerviran za splošni komercialni program, restavracijo, centralno kuhinjo in tako naprej. V svetniški skupini Socialnih demokratov so investicijski dokument podprli, kljub temu so imeli nekaj pripomb. Svetnica SD-ja Mateja Dover Emeršič je med drugim izpostavila dejstvo, da investicija ne predvideva gradnje podzemnih garaž: "Vsi vemo, kakšen je promet v Mariboru, tako v času tekem kot tudi sicer."

Tudi v Novi ljudski stranki Slovenije so gradivo podprli, vendar, kot pravi svetnik Milan Mikl, bo občina za prvi del obnove namenila precej denarja, kar 2,4 milijona od sicer 5,5 milijona evrov vredne celotne obnove Ljudskega vrta: "Investicija je dokaj visoka za južni in severni del. Se bojim, da bo premalo denarja za sanacijo zahodne tribune. Če bodo šli po tej poti, kot gredo s sanacijo srednjega bazena v Pristanu, potem se zahodni tribuni ne piše dobro."

Projektno dokumentacijo za drugi del, ki zajema obnovo zahodne oziroma stare tribune, pa naj bi svetniki obravnavali julija. Kdaj bo končana obnova zahodne tribune, pa še ni znano.

Nataša Rižnar

Nazaj na vrh