10-milijonska obnova stadiona Ljudski vrt se nadaljuje in kot poudarjajo na mariborski občini, so vse aktivnosti usmerjene v doseganje kakovostne izvedbe investicije in dokončanje del v pogodbenem roku, to je do konca maja oziroma začetka junija. Nekatera dela tudi zato potekajo dvoizmensko. Je pa pri obnovi prišlo do delne poškodbe kritine, zaradi česar je ob nalivu, minuli petek, zamakalo v dvorani Lukna.

Obnovitvena dela na stadionu Ljudski vrt so tehnično izjemno zahtevna, zlasti kar zadeva dobrih 6 milijonov evrov vredno obnovo zahodne tribune, in potekajo s polno paro. So se pa izvajalci soočili z nekaj spremembami in dopolnitvami projekta. Pri odstranitvi gostinskega lokala Tribuna bar, ki je povezoval stadion in športno dvorano Lukna, pa je prišlo do delne poškodbe kritine, o vzroku petkovega zamakanja v ta prostor razlaga Tadej Mežnar, direktor Športnih objektov Maribor. Vdirajočo vodo so ustavili zaposleni, Mežnar pa ob tem poudarja, da so izvajalca nemudoma obvestili o težavi, ta pa da napako že odpravlja: »Voda ni povzročila škode. Zamakalo je pri oknih in zgoraj na tribune, voda ni vdrla na parket.«

V Ljudskem vrtu trenutno urejajo podzemni tunel, potekajo železobetonska dela za stopničaste plošče novega dela tribun, armiranje in obbetoniranje obstoječih stebrov primarne nosilne konstrukcije zahodne tribune in postavljanje mikropilotov, to je pokončnih nosilnih gradbenih elementov. Z občine so sporočili še, da se pripravljajo na izvedbo statične sanacije nosilcev sedanje nosilne konstrukcije, ki se je pri odstranitvenih delih pokazala kot nujna/ in dela na komunalni infrastrukturi. Izvajalec letos načrtuje končanje vseh železobetonskih del, s spremljajočimi obrtniškimi in inštalacijskimi deli, tako da bi bil objekt do konca leta že delno zaprt. Naslednje leto pa načrtujejo končanje obrtniških in inštalacijskih del ter pridobitev uporabnega dovoljenja.

Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal
Foto: Radio Maribor/Aljaž Mejal