Danes se odpirajo fitnesi, bazeni in večji hoteli, kar je del sproščanja ukrepov, ki so veljali v času epidemije covida-19. Preverili smo, kakšen je odziv v nekaterih mariborskih podjetjih, ki se ukvarjajo s tovrstnimi dejavnostmi.

V mariborskem Bodifitu, ki upravlja tudi fitnes na Studencih, so zjutraj že zabeležili prve obiskovalce. Predstavnica Bodifita Maja Tasič ob tem izpostavlja, da ob obisku veljajo določene omejitve in priporočila, ki se jih morajo držati tako zaposleni kot tudi obiskovalci fitnesov in skupinskih vadb: »Spoštujemo varnostno razdaljo, za skupinske vadbe smo uvedli sistem rezervacij, s čimer zagotavljamo, da se dvorana preveč ne napolni. Tudi urnike smo zastavili drugače, tako da imamo med posameznimi vadbami čas za prezračevanje in čiščenje ter razkuževanje prostorov.« Trenutno uporaba tušev še ni mogoča, dodaja Tasičeva.

Potem ko so manjši hoteli oz. nastanitveni turistični objekti odprti že dva tedna, zdaj odpirajo še hotele z več kot 30-imi sobami. Predsednik Združenja malih hotelirjev Maribor in direktor Hotela Betnava Vasja Ilešič je ukrepa vesel, a pravi, da bo do nadaljnjega hotel ostal zaprt, saj rezervacij oz. gostov ni: »Stroški obratovanja so namreč izredno visoki, tudi samega začetnega zagona ob ponovnem odprtju, saj je potrebno zagotoviti vsem varnostnim in zaščitnim ukrepom, priporočenim s strani NIJZ.« Nekaj rezervacij za poletne mesece sicer že imajo, a Ilešič pravi, da se bo stanje izboljšalo šele po odprtju meja. So se pa za odprtje danes denimo odločili v pohorskem hotelu Bellevue in v mariborskem mestnem hotelu City, v kratkem naj bi odprli tudi druge mestne hotele. Kdaj natančno bodo spet na voljo bazeni v Fontani, bo znano te dni, medtem ko se za rekreativne kopalce že odpira Pristan.

V Športnih objektih Maribor so tudi začeli priprave na novo kopalno sezono na Mariborskem otoku, edinem poletnem kopališču v mestu. Direktor Tomaž Mežnar: »Večjih investicijskih vlaganj ne bo, postorili bomo najnujnejša vzdrževalna dela, kamor sodijo košnja, barvanje bazenov, ureditev miz in ležalnikov, čiščenje okolice.« Cene vstopnic bodo najverjetneje ostale na ravni lanskih, kopališče pa bodo odprli 19. ali 26. junija, odvisno od vremena. Od jutri bo za rekreativne kopalce odprto tudi pokrito kopališče Pristan, potem ko tam že 14 dni trenirajo klubski športniki.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik