Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Zdravstveni dom dr. Adolfa Drolca Maribor je v pritličju osrednje stavbe v Sodni ulici odprl sodobni okulistični center, največji tovrstni ambulantni center v severovzhodnem delu države. Ta po novem na enem mestu združuje okulistične ambulante, ki so do zdaj delovale na različnih lokacijah v mestu.

Okulistične ambulante mariborskega zdravstvenega doma, ki so bile zdaj po različnih lokacijah v mestu, so po novem združene pod eno streho, v okulističnem centru, ki so ga uredili v prostorih nekdanje fizioterapije, v pritličju zdravstvenega doma. Poleg zaposlenih, ki bodo delali v ustreznejših in sodobno opremljenih prostorih, pridobivajo zlasti bolniki, pravi direktor zdravstvenega doma Jernej Završnik: »Imamo res najsodobnejše aparature, tako da vsa diagnostika, ki se lahko izvede zunaj bolnišnice, se bo izvajala tukaj.«

Z novimi prostori in opremo si bodo prizadevali tudi za skrajševanje čakalnih vrst, pravi predstojnik dispanzerja Medicine dela, prometa in športa Miran Becner: »Kader imamo, tudi višje medicinske sestre. Tudi določene preiskave opravljajo medicinske sestre za zdravnike z najnovejšimi aparaturami v treh ambulantah."

Novim prostorom bi radi dodali tudi nove programe, med njimi za dodatne očesne preglede za sladkorne bolnike. Pol milijona vredno investicijo je poleg zdravstvenega doma pomagalo zagotoviti tudi vseh 12 občin soustanoviteljic. Hkrati z novim okulističnim centrom je Zdravstveni dom Maribor uredil tudi nov poseben dostop in dvigalo za gibalno ovirane.