Festival letni oder Ruše nocoj odpira svoja vrata že dvajsetič. V romantičnem okolju kamnitega amfiteatra se bodo letos ponovno predstavila zveneča imena glasbe in gledališča, festival pa spremljajo tudi kulinarična, umetniška in športna doživetja.

Foto: Radio Maribor/Letni oder Ruše
Foto: Radio Maribor/Letni oder Ruše

V osrčju zelene idile, v zavetju pohorskih smrek se bodo na odru v naravnem amfiteatru letos ponovno zvrstila zveneča imena, kot so Vlado Kreslin, Željko Joksimović, Tone Partljič, Nipke in Emkej z bandoma in Klapa Maslina. Pod okrilje Letnega odra se vrača tudi festival Kantfest, ki bo že danes kot 17. Kantfest International v ruškem Domu kulture poskrbel za vse ljubitelje pristne avtorske glasbe: »Naslednji dogodek je v soboto, urbani večer z Nipkejem in Trkajem,« pravi vodja festivala iz Cezama Ruše Tomi Prosnik. »Naslednji teden bomo začeli v torek, z dalmatinskim večerom, klapo Maslina,« dan pa bodo popestrili tudi s kulinaričnimi doživetji.

Veliki finale bo v petek, 23. avgusta s koncertom pevca Željka Joksimovića, pa tudi v soboto, dan kasneje, ko se bodo tekači pomerili na teku Pohorje Ultra trail. Festival je posebno doživetje, pravi strokovna sodelavka Vesna Glavendekič: »Seveda je ogromno dela, je pa tudi ogromno izkušenj, ki jih dobiš, skleneš veliko prijateljstev, ogromno je lepih vsebin in dogodkov, ki se zgodijo v tem času.«

V parku pred občino Ruše bodo na svoj račun prišli najmlajši, saj jih bodo razveselili otroški ustvarjalci s predstavama Prijatelja za vedno in Čarobna Mineštra, pohorsko pravljico ter z animacijsko predstavo o Gusarju Tonetu.