Trenutno se predvaja:
Maribor 13
25. september 2020 ob 15:21 Novice

Osrednjo dvorano poimenovali po Zinki Zorko

Hram kulture Arnolda Tovornika je  po zaslugi pobude skupine občanov občine Selnice ob Dravi doživel poimenovanje osrednje dvorane
Foto: Radio Maribor/Stane Kocutar
Foto: Radio Maribor/Stane Kocutar

V Hramu kulture Arnolda Tovornika v Selnici ob Dravi so včeraj pripravili slovesnost ob poimenovanju osrednje dvorane tamkajšnjega Hrama kulture.

Hram kulture Arnolda Tovornika je po zaslugi pobude skupine občanov občine Selnice ob Dravi doživel poimenovanje osrednje dvorane. Od sinoči ta nosi ime po lani umrli selniški krajanki, slovenistki, dialektologinji akademikinji Zinki Zorko. Ostala je v spominu kot osebnost, ki je vso svoje ustvarjalno obdobje poudarjala in krepila vezi z domačim okoljem. "In zaradi tega smo oblikovali pobudo in jo podali občinskemu svetu. Bila je imenovana komisija, ki je pristopila k konceptu, ki je bil oblikovan zelo jasno," pravi neformalni glasnik skupine pobudnikov likovnik, magister Oto Vogrin.

So pa na ogled postavili tudi fotografije, listine in priznanja, ki govorijo o ustvarjalni poti doktorice Zinke Zorko, po kateri se od včeraj imenuje osrednja dvorana selniškega hrama kulture.

N. R., Stane Kocutar

Nazaj na vrh