Trenutno se predvaja:
Maribor 15
3. oktober 2018 ob 15:14 Maribor Novice

Petelinova že zbrala dovolj podpisov

Divjak Mirnikova blizu, Fištravec o doslej zbrani podpori molči
Foto: Radio Maribor/Vesna Martinec

Doslej znani županski kandidati v Mariboru so Igor Domanjko, Franc Kangler, Matic Matjašič, Josip Rotar, Aleksander Kamenik, Vlado Šega, Zdravko Luketič in Uroš Prikl ter Lidija Divjak Mirnik, Melita Petelin in Andrej Fištravec, ki kandidirajo s podporo volivcev. Še do 18. oktobra imajo čas, da zberejo zadostno število podpisov volivcev.

708 overjenih podpisov morajo v Mariboru zbrati tisti županski kandidati, ki želijo kandidirati s podporo volivcev. Županska kandidatka Melita Petelin jih je dovolj zbrala že prejšnji teden, a jih še vedno zbira: "Toliko občanov mi še želi dati glas podpore, da bom glasove podpore zbirala še do konce tega tedna."

Blizu zahtevani številki je tudi županska kandidatka Lidija Divjak Mirnik: "Čisto blizu smo, bomo pa podpise vseeno zbirali tudi v prihodnjem tednu, ker se mi to zdi pomembna reklama, pravtako rada slišim, kar imajo povedati ljudje."

Aktualni župan Andrej Fištravec pa za zdaj ne razkriva, koliko podpisov je že zbral: "Vem, da je to za vas informacija, ampak boste videli, koliko podpisov imamo, ko jih bomo oddali. Kandidaturo bi radi vložili enkrat prihodnji teden."

Časa za zbiranje podpore volivcev je še do 18. oktobra, ko je treba do 19.ure vložiti kandidature. Najpozneje danes pa je treba odpreti transakcije račune, na katerih bodo organizatorji volilne kampanje zbirali sredstva in poravnavali stroške kampanje.

Vesna Martinec

Nazaj na vrh