Pohorje, bike park Foto: BoBo
Pohorje, bike park Foto: BoBo

Pohorski center za kolesarski spust Bike Park, ki je nase opozoril že aprila s tekmama za evropski in svetovni pokal, je dobro obiskan. Prvič po nekaj letih so že na začetku sezone odprli vse tri proge in poligon, nanje pa tudi poleti vabijo tako najboljše kolesarje kot otroke. To pa je le delček bogate kolesarske ponudbe Pohorja, Maribora in Dravske doline.

Proge v pohorskem Bike Parku so primerne tako za najzahtevnejše kolesarje kot tudi za rekreativne. Otroci pa lahko svoje spretnosti preizkusijo na poligonu "Pumptrack".

Bike Park je trenutno dobro obiskan. Veliko gostov ostane po več dni – v bližnjem kampu trenutno prenočujejo tujci in domačini. Številni pa ne uživajo le v adrenalinskih spustih, temveč pešačijo ali kolesarijo tudi čez Pohorje do Rogle ali Kop. Bike Park je namreč le delček v bogati ponudbi tega zelenega hribovja, ki zaradi nadmorske višine razveseli tudi z nižjimi temperaturami, pojasnjuje vodja Bike Parka in podpredsednik Športne zveze Maribor Iztok Kvas.

Kolesarske užitke pa ponuja tudi Dravska dolina: nastajajoča in že v celoti označena Dravska kolesarska pot ponuja raznolike izlete od Avstrije pa vse do Hrvaške.