Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Ob nedavni sanaciji zahodne ploščadi tržnice v Novi vasi mariborska občina ni uredila dela pločnika pred tamkajšnjim Barom Tržnica, opozarja najemnica in dodaja, da ji neustrezna površina ob slabem vremenu povzroča težave.

Mariborska občina je sanacijo dotrajane ploščadi na taborski tržnici končala pred kratkim. Skoraj 26.000 evrov vreden projekt je obsegal rušitev in odvoz betona na ploščadi, ureditev ponikalnice in ureditev novega odvodnjavanja. A delavci so stroje ustavili kakšen meter in pol od Bara Tržnica, ki meji na dotrajan betonski pločnik. Najemnica pravi, da ga pozimi dvigujeta zmrzujoča voda in sol, zato ga mora betonirati na lastne stroške, ob deževnem vremenu pa ji lokal zaliva voda, pravi.

Šumenjakovi naj bi z občine odgovorili, da denarja za sanacijo te nekaj kvadratnih metrov velike površine trenutno ni, nam pa so sporočili, da je projekt zajemal le sanacijo ploščadi, drugih površin v okolici pa ne. Razlogov niso pojasnili. S Snage, ki tržnico upravlja, pa sporočajo, da pritožb od drugih uporabnikov tržnice niso dobili, a se problematike zavedajo. Z najemnico so v kontaktu, pravijo in obljubljajo, da se bodo potrudili poiskati rešitev. V slabem stanju medtem ostaja tudi vzhodna ploščad tržnice na drugi strani Kardeljeve ceste, občina pa bo njeno obnovo umeščala v prihodnje proračune.