Trenutno se predvaja:
Maribor 11
22. oktober 2018 ob 13:32 Maribor Novice

Pro bono dan v detektivskih agencijah

Foto: Radio Maribor/pixabay

Detektivska zbornica Slovenije je danes pripravila prvi pro bono dan. V kar nekaj detektivskih agencijah danes ne zaračunavajo svojih storitev oziroma nasvetov, ki jih tudi sicer velikokrat dajejo brezplačno.

V preteklosti detektivska zbornica ni imela mesta, ki bi ji pripadalo, zdaj pa se stanje k sreči spreminja. Tudi pro bono dan, kot je danes, pripomore k boljši prepoznavnosti tako zbornice kot tudi detektivske dejavnosti kot takšne, meni licencirani detektiv iz družbe Detektiv biro Dušan Poslek:

»Ta dan je namenjen promociji same detektivske dejavnosti, da javnost ozaveščamo o tem, kaj lahko počnemo in česa ne smemo, poleg tega lahko strankam nudimo konkretne predloge, kako lahko njihove težave rešimo, kje jim lahko pomagamo in kako daleč lahko skupaj z njimi gremo.«

Njihove stranke prihajajo z dveh področjih, podjetja, ki imajo težave na delovno pravnem področju, in pa fizične osebe, ki imajo težave s partnerji ali morebitnimi dolžniki. Tudi detektivi imajo svoje težave:

»Vsi ti, ki na trgu nastopajo pod pojmom poizvedovanje, pridobivanje informacij, pa nimajo licence, vsekakor pomenijo nižanje standardov detektivske dejavnosti, saj za storitve ne morejo zagotoviti licenciranih detektivov, na drugi strani pa se o detektivski dejavnosti ne govori v takšni luči, kot si mi želimo.«

Tako detektivska zbornica kot detektivska podjetja stremijo k temu, da so stranke zadovoljne z njihovim delom, in lahko zbrani podatki pomenijo dokaz tudi na sodiščih ali v drugih organih.

Tamara Zupanič Čučnik

Nazaj na vrh