Tudi v občini Benedikt so sprejeli vse potrebne ukrepe v zvezi z zajezitvijo koronavirusa. Tako so že v sredini marca zaprli šolo, vrtec, športno dvorano, gostinske lokale, športno igrišče, še vedno pa obveščajo občane, naj poskrbijo zase, za sosede, prijatelje, znance in naj upoštevajo preventivne ukrepe.

Foto: Radio Maribor/Občina Benedikt
Foto: Radio Maribor/Občina Benedikt

V občini Benedikt, kjer so zabeležili en primer okužbe s koronavirusom, sta pošta in trgovina odprti, pravi župan občine Milan Repič: »Pošta je odprta, tudi trgovina Mercator obratuje po nekoliko spremenjenem odpiralnem času. Kar se tiče vrtca, smo v začetku imeli potrebo po dodatnem varstvu otroka, vendar so starši sami našli varstvo za svojega malčka, tako da je vrtec popolnoma zaprt.« Šolarji pa se učijo po ustaljenem urniku na daljavo.

»Dodatni ukrepi so razkuževanje pri trgovini, pošti in bankomatu včeraj in danes,
nadaljnji ukrepi pa so odvisni od tega, kako se bo bolezen širila oziroma razvijala," dodaja župan. Razkuževanje so opravili s pomočjo štaba Civilne zaščite, poleg štaba pa sta v pridobivanje informacij za pomoč ranljivim skupinam na domu vključena tudi območni Rdeč križ in pa društvo upokojencev. »Občinska organizacija Rdečega križa se je organizirala tako, da je aktivirala svoje člane, poleg tega pa tudi nekaj prostovoljcev. Na priporočilo ljudi s terena oskrbujejo, v glavnem starejše, s paketi s hrano.«

Na občini se pripravljajo na sprejem zaščitnih mask, ki jih nameravajo razdeliti tudi po gospodinjstvih; sicer so štab civilne zaščite, gasilci in Rdeč križ z zaščitno opremo preskrbljeni.