Zavod za turizem Maribor – Pohorje je objavil razpis za ocenjevanje rokodelskih izdelkov ter izdelkov unikatnega in industrijskega oblikovanja, pridelkov in živilskih izdelkov ter jedi in pijač, postreženih na gostinski način. Pred ocenjevanjem, ki bo septembra, bodo ponudnikom na voljo brezplačna svetovanja za njihove izdelke in storitve.

Foto: MMC RTV SLO/Pixabay
Foto: MMC RTV SLO/Pixabay


S projektom vzpostavitve kolektivne blagovne znamke "Naše najboljše", ki pokriva geografska območja Maribor z Dravsko dolino in Dravskim poljem, Pohorje in Kozjak ter Slovenske gorice, si na Zavodu za turizem prizadevajo za visoko in celovito kakovost turistične ponudbe, povezovanje ponudnikov, razvoj novih in povezanih izdelkov ter udejanjanje poslovnih idej.

"Prvo ocenjevanje za rokodelske izdelke in izdelke unikatnega in industrijskega oblikovanja bo 8. septembra na Višji šoli za gostinstvo in turizem Maribor, prijavnica je na naši spletni strani, drugo ocenjevanje bo 29. septembra, in sicer živilskih izdelkov, ocenjevanje jedi in pijač, postreženih na gostinski način, pa bo 22. oktobra, pri vsakem ponudniku na njegovi lokaciji,"
pravi Vesna Horvat z Zavoda za turizem Maribor-Pohorje.

Ocenjevala bo strokovna komisija, najboljši pa bodo pridobili certifikat. "Imeli smo že prvo svetovalno delavnico v začetku julija, prišlo je precej ponudnikov, od rokodelcev do vinarjev, možno je iz vsake sestavine ali surovine sestaviti jed ali izdelek, in to potem dati na ocenjevanje," še pravi Horvatova.

Na Zavodu za turizem Maribor Pohorje vabijo ponudnike, da se odzovejo na njihov poziv v čim večjem številu; pridobitev certifikata je brezplačna, kajti projekt poteka v okviru razpisa Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo.