Foto: Facebook/Andrej Fištravec
Foto: Facebook/Andrej Fištravec

Aktualni sklic mariborskega mestnega sveta je po odstopih Zdravka Luketiča in Lidije Divjak Mirnik danes ostal še brez enega člana: odstopil je Saša Pelko z Liste župana Andreja Fištravca.

Nekdanji podžupan se je za to odločil zaradi prezasedenosti oziroma pomanjkanja časa za kvalitetno opravljanje funkcije mestnega svetnika. Kot pravi, je nepravilnosti pri vodenju občine toliko, da ob svojem delu ne zmore opozarjati na vse.

Odstopil je tudi s funkcije člana odbora za Mladino, šolstvo in šport. Lista župana Andreja Fištravca ima v mestnem svetu tri sedeže, izpraznjeni pa bo zdaj ponujen naslednji na listi, Petri Kneževič. Če bo ponudbo sprejela, bodo njen mandat potrjevali na seji mestnega sveta.

Sprememba tudi v MRA

Kadrovska sprememba pa se je zgodila tudi v Mariborski razvojni agenciji. Iz osebnih razlogov je odstopil občinski predstavnik v svetu zavoda in njegov predsednik dr. Peter Virtič. Z mariborske občine pa sporočajo da so z odločitvijo zadovoljni, saj da naj bi bil v konfliktu interesov pri izvedbi nekaterih projektov.