Foto: Radio Maribor/TV Maribor
Foto: Radio Maribor/TV Maribor

V mariborskem Pristanu naj bi čez dober teden odprli obnovljeni srednji bazen, ki so ga zaradi dotrajanosti in tehnične neustreznosti zaprli leta 2014. A kot kaže, bi se lahko odprtje, sprva predvideno za september, zaradi težav z obnovo spet zamaknilo.

Obnova srednjega bazena je tik pred koncem. Mariborska občina je zanjo porabila šest let, projekt pa je vmes doživel številne spremembe, racionalizacije in politične preobrate.

Bazen je zdaj napolnjen z vodo, odprli pa naj bi ga 15. decembra, pravi direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar.

Za okoli 1,3 milijona evrov so obnovili bazenski školjko in strojnico, dvovišinsko skakalnico, kopalnice in sanitarije. Garderobe so sicer še brez nove opreme, pred odprtjem pa morajo dobiti tudi dovoljenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje, ki analizira vzorec vode. Silvester Lipošek iz Plavalnega kluba Branik upa, da bodo odgovorni držali obljube in da si bodo tekmovalci in rekreativci, ki so bili zadnja leta v prostorski stiski, lahko oddahnili.

A kot kaže, se odprtje spet zamika. Z Mestne občine Maribor so sporočili, da odprtja 15. decembra najbrž še ne bo. V torek so namreč pri pregledu bazenske školjke zaznali puščanje, izvajalec MarkoMark Nival pa odpravlja še nekatere druge pomanjkljivosti. Dokler ne bo pridobljeno uporabno dovoljenje, odprtja ne bo, sporočajo z občine.