Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

V občini Sveta Ana v Slovenskih goricah se z zadovoljstvom ozirajo na iztekajoče se leto. Končali so nekaj pomembnih investicij, med drugim gradnjo kanalizacijskega omrežja v središču občine. Letos bodo znatni del proračunskih sredstev, predvidenih za investicije, namenili modernizaciji odsekov lokalnih cest. Predvideni gradnji doma za starejše in prizidka k vrtcu bosta morali še počakati.

Proračun občine Sveta Ana, kjer živi okoli 2300 prebivalcev, je letos težak nekaj več kot 3 milijone evrov. Kar polovico tega zneska bodo namenili za investicije, predvsem modernizacijo cest, ki so jih v preteklih letih na račun drugih vlaganj zanemarjali, pravi župan Silvo Slaček: "V letošnjem letu je mišljenih 5 odsekov: Lokavec-Rožengrunt, cesta Žice-Spodnja Ročica, cesta Ledinek-Kraner, Rožengrunt-Holer in cesta v naselju Dražen vrh."

Gre za skupaj 4 kilometre odsekov cest, ki do zdaj še niso imele asfaltne prevleke. Makadamskih cest imajo sicer pri Sveti Ani še za več kot 10 kilometrov. Da bi mladi ostali v občini, dodaja župan Slaček, namenjajo pozornost tudi stanovanjski politiki, kjer načrtujejo, kot pravi Slaček: "Nakup stanovanj v večstanovanjskem objektu, kjer namenjamo 140 tisoč evrov za nakup dveh stanovanj."

Bodo pa na ureditev, priznava župan, morale še nekaj časa počakati vsaj 3 za občane prav tako pomembne naložbe. Prizidek vrtca je prestavljen za najmanj dve leti, tudi za ureditev šole, kjer je že leta prostorska stiska in je svojo pisarno za pouk odstopil celo ravnatelj, bo morala še počakati. "Ja, drži. V pisarni ravnatelja se trenutno izvaja obvezen šolski program, vendar do dodatnih sredstev, ali državnih ali evropskih, ne vidimo rešitve tega problema."

Enako, dodaja župan Slaček, velja tudi za gradnjo doma za starejše, ki se ga občina prav tako sama finančno ne more lotiti, čeprav ima za to že urejeno vso potrebno dokumentacijo, gradbeno dovoljenje in tudi zemljišče.