Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Svetniki občine Slovenska Bistrica so na včerajšnji redni seji med drugim sprejeli sklepe o podražitvah komunalnih storitev in socialno varstvene storitve pomoč na domu in začetku zaračunavanja najemnine bistriški enoti doma dr. Jožeta Potrča.

Bistričani bodo od 1. avgusta plačevali za 3 evre višji znesek na položnicah za komunalo. En evro podražitve gre za omrežnino za vodo, skoraj 2 evra več pa je potrebnih za ravnanje z odpadki. Direktor bistriške Komunale Blaž Gregorič pojasnjuje, da je podražitev potrebna predvsem zaradi "prepovedi odlaganja lahke frakcije. Mi na odlagališču vse odpadke preberemo, vse ostalo pa je gorljiva frakcija, ki jo je po zakonodaji prepovedano odlagati na odlagališče, ampak jo je treba toplotno izrabiti.«

Za 14 odstotkov se bo podražila tudi socialno varstvena storitev pomoč na domu, ki jo izvaja dom dr. Jožeta Potrča. Bistriška enota tega doma pa bo morala od 1. avgusta naprej občini plačevati najemnino v višini 12. 200 evrov. To pa seveda pomeni tudi podražitev institucionalnega varstva, pravi direktorica doma dr. Jožeta Potrča Iva Soršak, in sicer "bi to lahko pomenilo podražitev za okrog sedem odstotkov«.