Foto: BoBo
Foto: BoBo

Naša ugledna umetnica Dubravka Tomšič Srebotnjak, gostja svetovno znanih koncertnih dvoran, je v svoji dolgoletni glasbeni karieri sodelovala z mednarodno uveljavljeni orkestri in dirigenti, na Dunaju, v Londonu, Salzburgu, Parizu, New Yorku, Moskvi in drugod.

Ob koncertiranju doma pa je pogosto nastopila tudi na mariborskih koncertnih odrih, prvič že pri sedmih letih, se spominja legendarna pianistka Dubravka Tomšič Srebotnjak, ki slavi letos 80-i življenjski jubilej.

V 75 letih nastopanja je odigrala več kot 5.000 koncertov na vseh kontinentih. » Ob vsakem nastopu ima v mislih občinstvo, igram za ljudi, ki pridejo na koncert. Želim jim predati lepoto glasbe in navezati stik ljudmi, ki me pridejo poslušati«, pravi umetnica.

Dubravka Tomšič Srebotnjak bo ob spremljavi glasbenikov Simfoničnega orkestra mariborske Opere pod vodstvom Simona Krečiča izvedla Beethovnovo mojstrovino Koncert za klavir in orkester št. 3 v c-molu, opus 37 v počastitev 250. obletnice Beethovnovega rojstva. Slišali pa bomo še Sinfoniétto za godala slovenskega skladatelja Lucijana Marije Škerjanca in Drugo simfonijo, v e-molu, Sergeja Rahmaninova.