Ta petek in soboto, 15. in 16. februarja, bodo na Univerzi v Mariboru in njenih članicah informativni dnevi. Bodočim brucem želijo ponuditi čim več koristnih informacij, da se bodo lahko čim bolje odločili o svoji nadaljnji študijski in karierni poti.

V skladu z razpisom v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe se je danes začel prvi prijavni rok in bo trajal do 18. marca.
»V drugi polovici avgusta se bo odvil drugi vpisni rok za tiste, ki se morda ne bodo mogli vpisati v prvem roku, ali ne bodo sprejeti ali se bodo pojavili še kakšni drugi dejavniki,« pravi prorektorica za študijsko dejavnost Univerze v Mariboru dr. Marina Tavčar Krajnc. V študijskem letu 2019/2020 Univerza v Mariboru razpisuje 4551 vpisnih mest na 17 fakultetah, ki pa niso samo v Mariboru, ampak tudi v Hočah, Celju, Brežicah, Krškem, Kranju in Ljubljani.

Na Univerzi v Mariboru so zelo ponosni na dobro vzpostavljen tutorski sistem:
»Med seboj si pomagamo premostiti začetne težave, ki jih ima vsak študent,« pravi v.d. prorektorja za študentska vprašanja Živa Lednik. V petek bo informativni dan ob 10-ih in 15-ih , v soboto pa samo ob 10-ih, v petek pa bo na rektoratu še tradicionalni dogodek z naslovom »Ustvari si prihodnost –kaj je dobro vedeti pred izbiro študija?", namenjen tako bodočim študentom kot njihovim staršem.

Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Med študijem se lahko tudi kaj zalomi, opozarja vodja visokošolske prijavno informacijske službe Dejan Senekovič,»zakon omogoča, da lahko enkrat ponavljaš ali enkrat zamenjaš študijski program.«

Razpisujejo tudi nov izredni študijski program, in sicer Krizni management na Fakulteti za organizacijske vede.