Foto: BoBo
Foto: BoBo

Na regionalni cesti med krožiščema v Kidričevem in v Lovrencu na Dravskem polju se je malo po 18. uri zgodila prometna huda nesreča, v kateri sta življenje izgubili dve osebi, voznik motornega kolesa in kolesar. Cesta je bila zaradi nesreče zaprta približno tri ure.

Starejši kolesar, ki naj bi peljal po kolesarski stezi iz Lovrenca na Dravskem polju, je želel prečkati regionalno cesto, po kateri naj bi ravno takrat iz smeri Kidričevega pripeljal okoli 30-letni motorist. Trčenje je bilo usodno za oba. Pomočnik komandirja Postaje prometne policije Maribor Vojko Bevk: "O vzroku še ne moremo govorit, ker je vse v interesu preiskave, sta tako motorist kot kolesar na kraju nesreče podlegla poškodbam. Tudi izvedenci prometne stroke bodo privabljeni in bomo na podlagi njihovih ugotovitev poslali poročilo na pristojno tožilstvo."

Kraj nesreče sta si ogledala dežurni tudi preiskovalni sodnik in tožilec. Po današnjem dnevu se je število žrtev prometnih nesreč v Podravju povečalo na osem. Med njimi so bili trije motoristi in kolesar.