Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vrtci še vedno zagotavljajo samo nujno varstvo, a se iz tedna v teden število otrok v vrtcih povečuje. Mariborske javne vrtce obiskuje že 713 od skupno 4.000 vpisanih otrok. Vsak teden se potrebe povečujejo, zato odpirajo dodatne enote.

Na začetku zagotavljanja nujnega varstva s 26. oktobrom je mariborske javne vrtce obiskovalo 200 otrok, do danes je to število naraslo že na 713.

Vsak teden se število staršev, ki varstva ne morejo zagotoviti drugače, poveča. Zato vsak teden odpirajo dodatne enote. Trenutno v Mariboru deluje 18 enot javnih vrtcev in 7 zasebnih. Vodja sektorja za vzgojo pri mariborski občini Marjeta Finster pričakuje, da se bo to število s prihodnjim tednom še povečalo, saj jim ta teden vrtci sporočajo večje potrebe.

Vrtci še vedno preverjajo upravičenost do nujnega varstva. Starši morajo prinesti potrdilo delodajalca o zaposlitvi in potrdilo pediatra, da je otrok zdrav.

Da se čedalje več staršev vrača na delovna mesta in se bodo potrebe po vrtcu še povečevale, pričakuje tudi predsednica Skupnosti mariborskih vrtcev in ravnateljica Vrtca Pobrežje Branka Šamec.

Starši vrtčevskih otrok za obdobje, ko je otrok doma, vrtca ne plačajo, izpad pa povrne država.