Trenutno se predvaja:
Maribor 10
11. julij 2019 ob 07:43 Novice

Valur Reykjavik - Maribor 0:3

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v gosteh v Reykjaviku premagali Valur s 3 proti 0
Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela
Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi 1. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v gosteh v Reykjaviku premagali Valur s 3 proti 0 in si na strežaj odprli vrata v drugi krog. Na stadionu Hlidarendi je slovenski prvak prvi del naloge opravil z odliko.

Z goli Špira Peričića, Dina Hotića, ki je ponoči postal novopečeni očka sinu Laminu, in Roka Kronavetra si je priigral bržčas odločilno prednost pred povratno tekmo proti 22-kratnemu islandskemu prvaku. V prvem polčasu si ekipi nista priigrali prav velikih priložnosti, a velja omeniti prosti strel Kronavetra v 28. minuti in poskus Patricka Pedersena v 35. minuti. Favorizirani Vijoličasti so povedli v 43. minuti po prostem strelu in podaji novinca Kronavetra, z leve strani z glavo je zadel še en novinec, Špiro Perićić. V drugem delu so najprej zapretili gostitelji, a poljski sodniki, ki so sicer dobro odsodili dvoboj, v 53. minuti niso ne videli, ne priznali zadetka Sigurtssona. So pa zato svojo prednost povečali Mariborčani po uri igre, ko je z novo podajo Kronaveter zaposlil Hotića, ta pa je zadel za 2 proti 0. Odmevna okrepitev Maribora Kronaveter je dvema podajama v 86. minuti dodal še zadetek; vnovčil je najstrožjo kazen po prekršku Erikssona nad Kramaričem v kazenskem prostoru.

Povratna tekma bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu. Zmagovalca obračuna v drugem krogu kvalifikacij čaka obračun s švedskim AIK ali armenskim Araratom. Prvi polčas so dobili slednji z 2 proti 1.

Iz Reykjavika Matej Štrafela

N. R.

Nazaj na vrh