Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je za Radio Maribor potrdil navedbe medijev, da so ga policisti v petek oglobili zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Dogodek obžaluje in pred odgovornostjo ne beži.

Munda nam je v telefonskem pogovoru povedal, da je prekršek storil izven delovnega časa. Postopek je bil izpeljal korektno, globo pa je že poravnal.

Zanika pa poročanje medijev, da je pred policisti, ki so ga želeli ustaviti, sprva bežal. To so nam potrdili tudi na Policijski upravi Maribor, kjer identitete oglobljenega sicer ne razkrivajo.

Mundo pa preseneča po njegovem buren odziv medijev, interpretacije, ali gre za gonjo in diskreditacijo, pa prepušča drugim. Za odstop z delovnega mesta po nejgovem ni razlogov, saj ni funkcionar ampak uslužbenec.

S Policijske uprave Maribor pa sporočajo, da bodo zaradi prekrška vožnje pod vplivom alkohola proti svojemu uslužbencu sprožili notranjevarnostni postopek.

Do tovrstnih prekrškov imajo ničelno toleranco. Ker pa je uslužbenec kršitev storil izven delovnega časa, njegova odstranitev z dela ni bila potrebna. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu, je zapisal predstavnik PU Maribor Miran Šadl.

Foto: AP
Foto: AP